tisdag 18 september 2007

Sextio dagar och en filt

Den vilda bebin är tio månader nu. Inräknat idag så är det sextio dagar till hennes ettårsdag. Sextio dagar och en babyfilt.
En filt, aka Hybris.
Så här var det: Jag planerade som vanligt storståtligt inför mitt första barns födsel. Andra äter vitaminer och gör yogaövningar, jag planerade stickprojekt. Tre filtar skulle det bli: en gosig i bomull, en modulär och en grandios dubbelstickad i egen design. Riktigt så blev det inte.

Den gosiga blev färdig, den modulära påbörjades aldrig (fast en dag så) och min egen design (låt oss kalla den Hybris), tja, mönstret blev klart i slutet av 2006 och jag stickade sedan tappert 82 varv, vart och ett 200*2 maskor. Dubbelstickning. Efter diagram. Sedan var det plötsligt februari och av någon anledning inte riktigt lika roligt längre. Jag la undan stickningen ett par dagar för att samla krafter. Och så var det september.
Hybris 81 varv.
Om jag inte blir klar med eländet till vilda bebins ettårsdag så blir det ännu ett för evigt oavslutat projekt. Vilda bebin får den ofärdiga filten i studentpresent. Filten följer henne och hennes barn och barnbarn som en förbannelse. Mitt namn blir liktydigt med Hin Ondes. Så kan vi inte ha det.

Det är 362 varv kvar. Och sextio dagar (snart femtionio). 6 varv á 400 maskor per dag grejar det nästan. Fast då har jag inte räknat med det faktum att jag inte gjort klart (läs påbörjat) specialfixen för att texten ska bli läsbar på båda sidor. Hjälp.
(Nu när jag granskar filten så inser jag att det inte är någon hejd på min lättja - jag har tydligen slutat mitt i ett varv. Å andra sidan innebär det att jag bara har 361,8 varv kvar.)

Och så är den långa väntan över; jag finns nu på Ravelry. Årets bästa initiativ och roligaste leksak.

2 kommentarer:

Trollmamman sa...

Jag gillar etiketten - den såg jag inet förut idag när jag läste. Vad säger du själv, kommer det att bli många inlägg under den? *skrattar högt*

elisabeth sa...

Hon måste väl inte få den precis på födelsedan? Veckan efter, om det kniper?