lördag 20 oktober 2007

Snabbare än kaninen, segare än kackerlackan...

Arrgh! Jag har så många UFOn att jag inte ens orkar lista dem i ett och samma inlägg. Här är första delen:

Saker jag har på gång:

 1. Hybris!

  Nu 200 varv lång! (Bara 244 varv kvar. En baggis.) Orkade inte ta en ny bild, det kommer vid 222 varv, dvs halvvägs.

 2. Sunrise Circle Jacket

  Hm, undrar om inte garnet är i kralligaste laget ändå. Kanske borde ha stickat och tvättat en provlapp först?

 3. Dödskallemössa till Vilda Bebin

  Påbörjad sedan förra inlägget. Stickar Bra Mammor sånt här till sina små pyren?

Saker jag borde ha på gång:

 1. Kattröja till Vilda Bebin

  Barnegenser i kattemønster ur Norsk Strikkedesign (som jag bisarrt nog äger på engelska). Stickad i mycket tunnare garn i storlek 6 år, så jag tror den blir bra i vinter (och kanske nästa år också).

 2. Starfish Shawl

  Ur Norah Gaughans Knitting Nature. Trivsamt mönster och ljuvligt garn (Elsebeth Lavolds Silky Wool, ny favorit). Skulle vara den perfekta fikaraststickningen om jag inte som vanligt använt ett helt annat garn än rekommenderat och därför behöver ta fem minuter för att räkna ut hur ärmöppningarna ska göras. De fem minuterna har jag väntat på sedan i juni.

 3. Alienmössa till mig
  Eftersom första alien-ansiktet blev vansinnigt för stort för Vilda Bebin. Lätt men tråkigt, men bara det börjar bli kallt så...

 4. Stora kärlekens Arantröja

  Mitt STORA dåliga samvete. Hösten 2003 frågade en trevlig arbetskamrat om jag inte kunde sticka en tröja till honom. Jag plockade fram förslag på mönster och garner och han pekade och valde. Det skulle bli en stor härlig Arantröja med massor av flätmönster, rundstickad med bål och ärmar hopstickade i ett ok.
  Det kom att ta ett drygt år (och en separation och två-tre flyttar och en massa elände) innan ärmarna och bålen var klara för hopstickning. Då hade arbetskamraten förvandlats till Stora Kärleken och vi stickat ihop våra liv, så det var med stor förtjusning han provade den nästan färdiga tröjan. Sedan tjöt vi av skratt (och jag av fasa).
  Jag hade tydligen tagit mått litet hastigt och sedan aldrig gjort någon rimlighetskontroll - till mitt försvar ska sägas att Stora Kärleken är tre decimeter längre och väger dubbelt så mycket som jag, så min intuition hänger inte riktigt med. Ärmarna är ungefär dubbelt så långa och tre gånger så vida som de borde vara och det vill inte säga lite. Varje ärm är alltså nästan en tröja till mer sansat stora människor.
  Hela oket och nästan hela ärmarna måste tas upp och göras om. Samtidigt måste jag räkna om lite för att mönstret ska stämma uppe på oket. Usch. Och min älskling väntar snällt (men retas så fort han kommer åt).

 5. Chapeau Marnier
  Från Knittys sommarnummer 2007. En liten lila snabbstickning som liksom aldrig kommit igång ordentligt. Jag får väl lita till kylan här också.

 6. Fluffig hemlis
  Present till en kompis som kanske läser det här. Nog sagt.

 7. Stackars Åsnan

  Min gosezebra, som väntat tjugosju år på att bli hopsydd.

 8. Elfin Goth

  Mönster från Domiknitrix. Jag tror jag gjorde ett litet fel i oket, så jag vill inte sticka vidare innan jag kollat det, en process som tar trettio sekunder. De trettio sekunderna har inte heller dykt upp.

 9. Sköldpadda

  Mjukdjur inspirerat av virkhäftet Elefantens Långa Snabel från (gissningsvis) tidigt sjuttiotal. Lätt bisarra psykedeliskt färgglada ENORMA mjukdjur (vad sägs om en en-meters flodhäst eller en 80 cm hög kamel?). Ett av Stora Kärlekens bidrag till hemmets handarbetsbibliotek (japp, han är fantastisk).
  Jag vill inte virka utan baserar skölden på Snapping Turtle Skirt ur Norah Gaughans Knitting Nature.
  Påbörjad häromkvällen när jag borde gjort nyttiga ting som att tvätta tre ton tvätt.
Sådärja, det var mina första 12 UFOn. Nu återstår bara ... 16 stycken. Jodå, UFOn förökar sig fortare än kaniner och är mer seglivade än kackerlackor.

5 kommentarer:

trollmamman sa...

Jag längtar verkligen efter nästa bild på "Hybris" - är grymt impad av den =)

Kristina sa...

Oj, det var en fantastisk hög. Jag tog sommaren till att göra klart en massa påbörjade saker som inte blivit klart. Det är så konstigt att sakerna inte stickar sig klara i garderoben eller i korgen. När hösten kom så var det konstigt tomt i hörnan, men jag lovar. Numera finns det ett antal WIP.

Elisabeth sa...

Jag är också grymt imnpad av Hybris, och särskilt efter att ha gått workshop i dubbelsidig slätstickning med två färger på stickfest-i-väst i helgen... Jag tänker använda tekniken till typ en grytlapp med hjärta, eller så.

Karin sa...

Jag tycker att din wip hög liknar min... :-) Kanske att min är lite värre ändå: Jag har ju inte vågat mig på att fota ännu. (Håller emot i det längsta!) Sunrise Circle förtjänar att stickas klar tycker jag, den blir jättefin! Storleken på den är inte så kritisk heller, det mesta fixar sig med placeringen av knapparna. :-)

Nina BF sa...

Måste bara tala om att jag gillar dina kommentarer till dina egna verk! Kul och fyndigt och precis så man känner det när man börjar gräva i högarna!